2eKans Logo Variant3 Square 350 350Vanaf vandaag, 18 december 2020, is het voor alle klanten van schuldhulpverleners mogelijk om via Bokhorst Verzekeringen / 2e Kans Verzekeringen bij de Vereende een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) en een inboedelverzekering af te sluiten tegen een verlaagde premie. Deze optie komt beschikbaar zodra het door omstandigheden niet lukt om de verzekeringen onder te brengen bij een reguliere verzekeraar. 

De achtergrond
Door de coronacrisis raken steeds meer Nederlanders in de schulden. Inmiddels heeft ruim één op de vijf huishoudens moeite om rekeningen te betalen en dat aantal zal waarschijnlijk nog verder oplopen. Het gaat hierbij nu ook vaak om mensen die eerder geen schulden hadden (bron: Nederlandse Schuldhulproute NSR).

Samen met het Verbond van Verzekeraars en de NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening, sociaal bankieren en bewindvoering) heeft de Vereende in de afgelopen maanden gewerkt aan de versterking van financiële weerbaarheid van kwetsbare groepen.

Eén van de resultaten is: wie hulp krijgt bij zijn schulden, kan voortaan bij de Vereende een laaggeprijsde aansprakelijkheids- of inboedelverzekering afsluiten.

Voorkomen van nieuwe schulden
Wanneer een NVVK-lid een traject van schuldhulpverlening start, hanteert hij de voorwaarde dat een aspirant klant geen nieuwe schulden aangaat. Want als er nieuwe schulden ontstaan (zelfs als dat onbewust is doordat een klant aansprakelijk wordt gesteld voor schade), stopt het traject. Daarom worden een AVP en inboedelverzekering dringend aangeraden en met regelmaat zelfs verplicht gesteld.

Helaas kunnen niet alle aspirant klanten bij reguliere verzekeraars terecht. Daarom wijken ze uit naar de Vereende, maar daar worden ze geconfronteerd met hogere premies dan het markt maximum. Het gevolg: inkomsten en uitgaven zijn niet of nauwelijks in balans te brengen.

Hoe werkt het in de praktijk?
Samen met de NVVK, De Vereende en 18 collega assurantieadviseurs hebben we een klantreis uitgewerkt waarin de aspirant klant zijn volledige dossier (met apart NVVK-aanvraagformulier, inclusief inboedelwaardemeter en CIS-uittreksel) aan ons aanlevert. 

Wij starten dan het aanvraagproces:
 • Stap 1: Wij gaan op basis van de inventarisatie, de CIS registratie en in samenspraak met de schuldhulpverlener een poging doen om de verzekeringen in de reguliere markt onder te brengen. Dus tegen reguliere premies en voorwaarden. 
 • Stap 2: Lukt dat (nog) niet, dan krijgt relatie van ons een aanbod met premies van De Vereende met een korting ten opzichte van de standaardpremie.
 • Stap 3: Op het moment dat er sprake is van finale kwijting van de schulden, doet wij opnieuw een poging om de lopende verzekering(en) over te zetten naar een reguliere verzekeraar. Dit doen we totdat het succesvol is uitgevoerd en de polis bij De Vereende weer kan worden geannuleerd. 

Waarom dit aanbod?
De belangrijkste reden voor dit aanbod is dat de Bokhorst Verzekeringen samen met de Vereende en NVVK hiermee vanuit onze maatschappelijke rol hiermee een bijdrage levert om de onverzekerbaarheid tegen te gaan. 

Als tussenpersoon vinden wij het van groot belang dat ook de meer kwetsbare relaties in staat worden gesteld om hun verzekeringen netjes te regelen en daar niet de hoofdprijs voor moeten betalen. Verzekeringen afsluiten voor deze groep is vaak zeer lastig en we moeten met elkaar nu juist de problemen oplossen en niet vergroten. 
 
Wij hebben met 2e Kans Verzekeringen veel ervaring met het helpen van mensen die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen. Maar met de juiste begeleiding weten we ook dat je er ook weer uit kan komen. Dit traject is zeker niet makkelijk en goede begeleiding is dan ook van groot belang. Zo werken wij al vele jaren samen met verschillende schuldhulpverleners, bewindvoerders en andere partijen actief in de financiële hulpverlening om hun relaties te helpen bij de verzekerings aanvragen. 
 
Contact
Dit initiatief vanuit het Verbond van Verzekeraars & de NVVK samen met De Vereende sluit dan ook naadloos bij ons aan en vanaf dag 1 ondersteunen wij dan ook dit project. Ben je zelf actief in de schuldhulpverlening en wil je bespreken op welke manier wij kunnen helpen met het vraagstuk van de verzekeringen? Neem dan contact met ons op: Vraag naar Marnix Bokhorst / Tel 020-4360436. 
 
Wil je van dit aanbod gebruik maken; ga dan naar www.2ekansverzekeringen.nl
 
 

 


Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor het doornemen van de wensen en mogelijkheden. Bel; 020 - 436 0 436

 • Beoordeling door Esther

  Beoordeling door Esther "Leeft zich zonder gelijk een oordeel te vellen goed in en komt met goede opties"

 • Lees wat andere klanten van onze dienstverlening vinden;

 • Beoordeling door Robert

  Beoordeling door Robert: "Wordt gelijk geregeld"

 • Beoordeling door Fred

  Beoordeling door Fred "Oprechte interesse, top bereikbaarheid en service"

 • Beoordeling door Dirk

  Beoordeling door Dirk: "Ze zijn altijd vriendelijk, geven vakkundig en duidelijk advies"

 •  Geef ons een beoordeling:

 • Schrijf zelf een beoordeling op advieskeuze.nl en laat weten wat jij van ons vindt.

Subcategorieën