Bijzondere strandritten over het Amelandse strand

door | Nieuws berichten algemeen, Praktijk verhalen

Veilige en goed verzekerde toeristische attractie van Johannes en Mirjam de Jong 

De voetjes buitenboord, de ziltige zeewind door de haren en genieten van de natuur, het strand en de zee. Johannes en Mirjam de Jong organiseren bijzondere strandritten op Ameland.  

Het is een bijzonder gezicht: een tractor met daarachter twee speciaal gebouwde aanhangwagens, rijdend over het Amelandse strand. In de wagens hangen toeristen, schoolkinderen, wadlopers en dagjesmensen ontspannen met hun armen over de railing, met hun beentjes buitenboord. 

Johannes de Jong en zijn vrouw Mirjam zijn al vele jaren de drijvende krachten achter de toeristische attractie op het Waddeneiland. ,,Mijn vader deed dit veertig jaar geleden al met een hooiwagen’’, zegt Johannes.  

Toen waren het vooral Duitse schoolkinderen die rondgereden werden over het eiland. Nu is het publiek veel diverser. Johannes: ,,Mensen die het eiland bezoeken, kunnen bij de VVV een strandrit boeken. We halen en brengen wadlopers van en naar de Nes, maken ritjes naar de vuurtoren, kijken of we zeehonden kunnen vinden. We kunnen per rit, die ongeveer twee uur duurt, ongeveer vijftig personen vervoeren. Ons seizoen loopt van mei tot september. In oktober is het vaak al te koud en te nat.’’  

Alles wat niet onder de standaard-voertuigen viel, kon opeens niet meer verzekerd worden

Door de jaren heen zijn de regels voor de toeristische attractie flink aangescherpt. De aanhangwagens moesten een reling krijgen en aan de onderkant een plank, zodat de deelnemers hun benen buitenboord kunnen houden zonder in aanraking te komen met de wielen.  

De chauffeurs – ook de twee zonen en de twee dochters van Johannes en Mirjam hebben inmiddels een trekker rijbewijs – houden bij de ritten rekening met eb en vloed. De trekker rijdt alleen over de drassige strook tussen strand en water en niet door stuifzand. 

Alle verzekeraars zagen beren op de weg, maar Bokhorst niet

Jarenlang was Joh. de Jong Strandritten verzekerd bij een grote Nederlandse maatschappij, tot dat na 23 jaar opeens niet langer mogelijk was. Mirjam: ,,Alles wat niet onder de standaard-voertuigen viel, kon opeens niet meer verzekerd worden. Toen hadden we een probleem. Wij vallen natuurlijk buiten alles wat standaard is: een motorvoertuig met een kar erachter en daar allemaal mensen op. Dat lijkt gek en gevaarlijk, maar we voldoen aan alle regels en keuringen. Gelukkig wist een vrouw die op het eiland werkt en bekend is met verzekeringen, ons te wijzen op Bokhorst Verzekeringen.’’ 

Bokhorst Verzekeringen staat bekend om het verzekeren van bijzondere voertuigen. Eigenaar Marnix Bokhorst bracht een bezoek aan Ameland en liet weten de ondernemers te willen helpen. Mirjam: ,,Binnen de kortste keren was alles geregeld. Daar zijn we heel blij mee, anders hadden we echt een probleem gehad. Alle verzekeraars zagen beren op de weg, maar Bokhorst niet. Wij zijn nu goed verzekerd en dat vinden wij ontzettend belangrijk.’’ 

Neem is een kijkje op de de website van de familie de jong: www.strandritten.nl. Wil je gelijk boeken? Kijk op vvvameland.nl. Zeker de moeite waard!

 

Jeffrey
Marnix Bokhorst
De verzekeringen die we voor Johannes en Mirjam de Jong hebben opgesteld, zijn een prachtig voorbeeld van wat je met goede samenwerking tussen de gemeente Ameland, de klant en de verzekeraar kunt bereiken. Ga je naar Ameland wadlopen of gewoon met de boot vanaf Holwerd, boek vooral deze prachtige tocht en geniet ervan. Heb je zelf ook een bijzondere toeristische attractie en ervaar je moeilijkheden met verzekeringen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *