Bokhorstverzekeringen

Omdat je niet standaard bent, maar bijzonder. We helpen je graag op een manier waarop we zelf ook graag worden behandeld, als bedrijf of als particulier.

Logo tweede kans

Vanuit de overtuiging dat het anders kan en moet. Dat iemand hulp nodig heeft ipv straf als het een keer mis is gegaan. Zoeken wij naar de mogelijkheden die er nog wel zijn.

Logo Korte Termijn

Verzekeren voor 1 dag of voor 2 weken. Voor export of import, kortom voor bijzondere zaken waarvoor een verzekering op maat nodig is voor een korte perioden.

Uitvaartverzekeringen gericht op het begraven in het land van herkomst volgens de rituelen die behoren tot je persoonlijke overtuiging.

Scootmobiel

door | 25 jan 2022 | Alles op Wielen, Particulier

Een scootmobiel is er in vele verschillende vormen en maten. Dit om het invalidenvoertuig zo passend mogelijk op jou af te stemmen, waarom zou dit niet zo zijn met de scootmobielverzekering? drie of vier wielen, met of zonder dak, voor een lichamelijke beperking of niet.

Het verzekeren van een scootmobiel

De verzekering voor een scootmobiel, ook wel een invalidevoertuig, wordt steeds lastiger te verzekeren. Dit komt door de hogere eisen die gesteld worden om het voertuig te mogen besturen, verzekeringstechnisch gezien. Zo is het voor een persoon met een aantoonbare handicap, doorgaans vele malen goedkoper om de WA te verzekeren dan iemand zonder handicap.

‘Wij zoeken de juiste tussenweg voor klant en verzekeraar’

Door veel contact te hebben met de verzekeringsmaatschappijen weten wij wie welke eisen stellen. Hierdoor kunnen wij hier goed op inspelen bij het vinden van de meest passende polis voor jouw voertuig. Zo zoeken wij de juisten tussenweg voor klant en verzekeraar en kan jij met een passende dekking de weg op!

Dekkingen voor de scootmobielverzekering

De WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid; deze dekking is wettelijk verplicht voordat het voertuig de weg op mag. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je bij een ander toebrengt. Zoals bij een botsing waarbij jij aansprakelijk bent.

Bovenop de WA dekking is er in veel gevallen ook de WA+, ook bekend onder de beperkte casco dekking. Bij deze dekking is je voertuig, naast de schade aan derden, zelf verzekerd voor onder andere storm- en ruitschade. Hiernaast is ook diefstal meeverzekerd!

De all-risk verzekering, ook wel volledig casco genoemd, bied dekking ongeacht wie er aansprakelijk is. Indien je bijvoorbeeld tegen een paaltje zou botsing bij het inparkeren. Dekt je WA dekking de schade aan het paaltje, maar de all-risk dekking ook de schade die is ontstaan aan je auto!

De meest passende dekking verschilt per voertuig, zo hangt dit van de huidige waarde van het voertuig af, maar ook van de premie die de maatschappij vraagt!

Aanvullende dekkingen

‘Het voertuig is niet het belangrijkste om te verzekeren’

Er moet natuurlijk gekeken worden welke dekking er bij jou en de scootmobiel past. Hiervoor vragen wij je eerst om de gegevens van jou en het voertuig in te vullen, zodat wij kunnen oordelen wat voor dekking een juiste dekking is. De WA is wettelijk verplicht voor de eigenaar, maar het voertuig kan uitgebreid worden indien de waarde dit toelaat. Hiernaast kan de bestuurder ook goed verzekerd worden. Het voertuig zelf is in dat opzicht veel minder belangrijk om te verzekeren! Hiervoor hebben wij aanvullende dekkingen zoals een schadeverzekering voor opzittende. Waarbij de bestuurder ongeacht de schade verzekerd is voor opgelopen letsel.

Staat jouw scootmobiel op kenteken?

Dan heb je misschien wel een brommobiel gekocht! Gelukkig kunnen wij je hier ook goed in adviseren. Vraag direct een offerte of lees meer info op de brommobiel pagina!

Jeffrey
Robert Eecen
Het komt wel eens voor dat er wat verwarring ontstaat over wat voor soort voertuig we praten. Ik weet de optie's die er wel zijn. Vraag een offerte aan en we nemen de mogelijkheden met elkaar door. Of lees meer in mijn blog over brom- en scootmobielen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.