Bokhorstverzekeringen

Omdat je niet standaard bent, maar bijzonder. We helpen je graag op een manier waarop we zelf ook graag worden behandeld, als bedrijf of als particulier.

Logo tweede kans

Vanuit de overtuiging dat het anders kan en moet. Dat iemand hulp nodig heeft ipv straf als het een keer mis is gegaan. Zoeken wij naar de mogelijkheden die er nog wel zijn.

Logo Korte Termijn

Verzekeren voor 1 dag of voor 2 weken. Voor export of import, kortom voor bijzondere zaken waarvoor een verzekering op maat nodig is voor een korte perioden.

Uitvaartverzekeringen gericht op het begraven in het land van herkomst volgens de rituelen die behoren tot je persoonlijke overtuiging.

Bijzondere bromfiets – Verzekeringsplaatje / sticker

door | 26 jan 2022 | Alles Op Wielen hoofdpagina, Particulier

De bijzondere bromfiets, een licht langzaam voertuig die niet aan de eisen van een reguliere bromfiets voldoet. Ze krijgen dus niet op vast eigen kenteken, maar te verzekeren zijn ze wel. Zo zorgen wij ervoor dat je gewoon veilig de weg op kan!

De bijzondere bromfiets is meestal een innovatief voertuig dat niet in aanmerking komt voor een Europese typegoedkeuring, maar wel door de RDW is erkent als goedgekeurd motorvoertuig.

‘Niet op kenteken, maar wel een verzekeringsplaatje’

LEV-Kader: De Bijzondere bromfiets

Actueel is de discussie over het LEV-Kader (Licht Elektrische Voertuigen) en hoe om te gaan met het verzekeren van de aansprakelijkheid voor onder andere steps, fatbike en andere nieuwe e-bike modellen. Moeten deze voertuigen straks een ‘eigen’ verzekering hebben of worden ze bijvoorbeeld tot 25 km/u, zonder gashendel & zonder zelfstandige mogelijkheid tot voortbewegen gelijk gesteld aan de elektrische fiets / Fiets met trap-ondersteuning? Zodat ze onder de particuliere of de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kunnen worden verzekerd?
Voorlopig is daar nog geen 100% helderheid over en wachten we op de overheid. Wel zijn we nu (sept-okt 2022) druk bezig om een oplossing te zoeken voor de e-step (variant zonder zelfstandige voortbeweging) Zodat we die alvast kunnen gaan verzekeren gelijk aan de elektrische fiets. Zodra hier nieuws over is zullen we dat uiteraad direct kenbaar maken.

Een E-step mag (nog) niet de openbare weg op!

De elektrische step, zoals veel gekocht wordt bij bijvoorbeeld de MediaMarkt is in bijna alle gevallen niet goedgekeurd door de RDW als bijzondere bromfiets. Deze voertuigen mogen nog niet de openbare weg op, waardoor ze enkel op eigen terrein gebruikt mogen worden.

Wel dekking voor de Step met stepondersteuning

Heb je een step waarbij je zelf moet steppen en daarbij ondersteuning krijgt van de elektromotor? Dan hebben we goed nieuws, We kunnen deze verzekeren met een WA-dekking.

‘Er kan alleen een geldige dekking worden afgegeven, als het voertuig wordt erkent als bijzonder’

Welke bromfietsen zijn bijzonder?

Jouw bromfiets is natuurlijk bijzonder, maar wordt die ook door de RDW erkent als bijzonder? Er kan alleen een geldige dekking worden afgeven, als het voertuig wordt erkent als bijzonder. Kijk op de site van de RDW om te zien of jouw voertuig als bijzonder wordt erkent!

Geen bijzondere bromfiets maar wel een verzekeringsplaatje: De Scootmobiel. Twijfel je of je voertuig een scootmobiel is? lees dan dit verhaal. 

Jeffrey
Robert Eecen
Ik krijg veel vragen over de bijzondere bromfietsen en het verzekeren van bijvoorbeeld een elektrische step. Ik weet de optie's. Vraag een offerte aan en we nemen de mogelijkheden met elkaar door.

5 Reacties

 1. Jopie en Theo van Kempen

  We hebben allebei een elektrische Kickbike gekocht via marktplaats.
  Deze zouden eenvoudig (verplicht) te verzekeren zijn. Kan dat bij u? en hoe gaat dat dan in z’n werk en wat zijn de kosten?

  Antwoord
 2. Top Naeff

  Ik ben van plan om een Segway Ninebot KickScooter F25E II te kopen. Kan ik dezevia u verzekeren. Zo ja, wat wordt de premie? Ik heb 33 schadevrije jaren met de auto.

  Antwoord
  • Mart Stijvers

   Beste,

   De Seqway Ninebot Kickscooter is op moment van reageren helaas nog niet toegestaan op de openbare weg. Bij aanbieders staat dit zelf vaak ook aangegeven. Kijk bijvoorbeeld bij MediaMarkt onder het kopje “Geschikt voor openbare weg”.

   Op onze E-Step pagina staat voor welke steps wij wel een mogelijkheid hebben om deze te verzekeren.

   Antwoord
 3. Naeff, T

  Ik ben van plan om een Segway Ninebot KickScooter F25E II te kopen. Kan ik dezevia u verzekeren. Zo ja, wat wordt de premie? Ik heb 33 schadevrije jaren met de auto.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *