Bokhorstverzekeringen

Omdat je niet standaard bent, maar bijzonder. We helpen je graag op een manier waarop we zelf ook graag worden behandeld, als bedrijf of als particulier.

Logo tweede kans

Vanuit de overtuiging dat het anders kan en moet. Dat iemand hulp nodig heeft ipv straf als het een keer mis is gegaan. Zoeken wij naar de mogelijkheden die er nog wel zijn.

Logo Korte Termijn

Verzekeren voor 1 dag of voor 2 weken. Voor export of import, kortom voor bijzondere zaken waarvoor een verzekering op maat nodig is voor een korte perioden.

Uitvaartverzekeringen gericht op het begraven in het land van herkomst volgens de rituelen die behoren tot je persoonlijke overtuiging.

Verzekeren van voertuigen met personenvervoer

door | 9 sep 2022 | Recreatie & Verhuur, Zakelijk

Voor het vervoeren van personen in de laadruimte of in/op een getrokken aanhanger is een maatwerk verzekering nodig.

Wat zegt het: Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990
De wetgeving is helder op dit gebied. Vanaf 1 mei 2005 is het reeds verboden om personen te vervoeren in de open of gesloten laadruimte van een motorvoertuig of bromfiets en in of op een aanhangwagen achter een motorvoertuig of bromfiets #.

#Voor het vervoeren van personen is het mogelijk een gemeentelijke ontheffing aan te vragen.
Een ontheffing is dus noodzakelijk en kan individueel of in één keer voor een compleet evenement worden afgegeven door de gemeente. Echter is onze ervaring dat nog lang niet alle gemeenten in hun APV ( Algemene plaatselijke verordening ) het afgeven van een individuele ontheffing goed hebben geregeld. Waardoor het nog vaak moeizaam is of gewoon niet mogelijk is om een ontheffing aan te vragen. Gelukkig kunnen wij in dit soort gevallen in overleg bekijken of we niet toch een dekking kunnen geven. Uiteraard kijken wij dan of alle preventie maatregelen zijn genomen en de combinatie voldoet aan de gestelde voorwaarden.  
 

Optocht door het dorp met de kampioenen

Onze ervaring is dat geen van de verzekeraars een standaard dekking heeft voor het oneigenlijke gebruik van het verzekerde motorvoertuig. Alleen na uitdrukkelijk akkoord kan er sprake zijn van een dekking voor deelname aan een evenement zoals een optocht of kampioensfeest. 

Hiervan zal dan een aantekening moeten worden gemaakt op de polis. Dit omdat het noodzakelijk is dat er een verhoogde dekking is voor de wettelijke aansprakelijkheid ivm personenvervoer ( meer dan 8 personen ) van ten minste € 10.836.000 ( 05-2019 ) per gebeurtenis. De standaard WA dekking is dus niet voldoende. Daarom is de aantekening nodig zodat dit ook is vastgelegd. 
Wanneer kan het dan wel?:
1) De Veiligheid:
Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en tegelijk rekening te houden dat er sprake is van een feestelijke situatie stellen we een aantal eisen aan de uitval beveiliging aan de voor en achterzijden en zal de zijkant minimaal 1;20 hoog moeten zijn.
2) Ook de combinatie zelf moet van een deugdelijke kwaliteit zijn. Denk aan een geldige APK of een verklaring van technische deugdelijkheid afhankelijk van het type.
3) Ook zal de bestuurder moeten beschikking over afdoende rijervaring met de combinatie.
4) De te nemen route van te voren moeten verkennen en waar nodig de route aanpassen om potentieel gevaarlijke punten te vermijden cq te herkennen en passende maatregelen te nemen.
Omdat elke situatie toch net weer even anders is kijken we per evenement naar de mogelijkheden, waarbij preventie uiteraard het uitgangspunt is.

De Pluspunten van de verzekering op een rij

  • WA-dekking voor wagen én trekkend voertuig
  • Zowel voor 1 dag als doorlopende dekking is mogelijk.
  • Ook dekking in omliggende landen, mits de tocht start en eindigt in Nederland.
  • Dekking vangt al één dag voor de optocht ( de proefrit / klaarzetten ) aan en eindigt één dag na de optocht. ( opruimen / terugbrengen )
Verder nog van belang: 
Om te mogen rijden met een huifkar ./ tractor of soortgelijk voertuig met daarin personen, moet u in het bezit van een ontheffing vanuit de gemeente en moet de combinatie in goede conditie zijn en beschikken over de juiste uitval beveiliging. Daarom vragen we foto’s van de combinatie en gaan we graag het gesprek aan om te bespreken welke maatregelen er reeds zijn genomen en welke we nog zouden kunnen nemen om de veiligheid te waarborgen.

De premie is op aanvraag en is altijd maatwerk, afhankelijk van de grote van het treintje / de huifkar, etc / het aantal zitplaatsen / locatie / type gebruik / etc.

Jeffrey
Marnix Bokhorst
Stel u organiseert een familiedag, feest, etc. en besluit een huifkar of een soortgelijke kar te gebruiken en deze met een eigen/geleende tractor te gaan voortbewegen door de bossen. De tractor heeft u wa-verzekerd als landbouwvoertuig. Zoals u wellicht al weet sluit de WA-verzekering van de tractor dit risico in de voorwaarden nadrukkelijk uit. Het voertuig is dus niet verzekerd tijdens deze activiteit. Daarom kunt u via ons een een aanvraag doen voor een passende verzekering, zodat alle wel oke is geregeld. We helpen je graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.