Bijzondere motorvoertuigen – LEV-Kader

door | 26 jan 2022 | Alles Op Wielen hoofdpagina, Hobby & Recreatie, Particulier

“Hoe meer wielen, hoe meer vreugd!” Geen voertuig is te gek: wij zoeken een passende verzekering

De specialist in het verzekeren van bijzondere voertuigen

Wij leveren maatwerkadvies voor de verzekeringen van bijzondere voertuigen of voertuigen die op een bijzondere manier worden gebruikt.

Voor elk risico is een passende oplossing voor te vinden.

Hierdoor is wel elke aanvraag maatwerkadvies en ook weer elke aanvraag anders. Welke mogelijkheden er zijn is vaak afhankelijk van een aantal factoren;

 • Wat is het gebruik ( prive of zakelijk, en wat is dan precies het gebruik? )
  Bijvoorbeeld promotie is iets heel anders dan bezorging van goederen of het gebruik als foodtruck
 • Totaal klant of alleen een bijzonder risico?
  Binnen een totaal pakket zijn onze mogelijkheden groter en kunnen we dus ook de beste aanbieding doen. “los” zijn de maatschappijen niet of minder bereid een risico te verzekeren.
 • Wat is de gewenste dekking?
  Alleen een WA-dekking of wellicht op basis van een taxatie een all-risk polis. Ook daarin zitten grote verschillen in de mogelijkheden

De Piaggio Ape / Vespacar / de Calessino zijn bekend. Ook de TukTuk is een bekend motorvoertuig. Maar er komen wekelijks nieuwe modellen bij. Wij zoeken graag de mogelijkheden voor je uit en wellicht kunnen we een speciale polis opstellen als importeur of dealerpolis.

In welke voertuig categorie valt het voertuig wat je wil verzekeren?

Valt deze binnen de lichte elektrische voertuigen: het LEV-kader. / voorheen de “Bijzondere Bromfietsen” of is er een andere categorie van toepassing zoals de M, L of de T categorie?Voor de utility voertuigen zoals de L5E | L6E | L7E. hebben wij een passende oplossing per gebruik. Zo hebben wij veel ervaring met zakelijk gebruikte Utility voertuigen verzekeringen en hebben we daar ook aparte collectieve oplossingen voor. Zo hebben we al vele jaren speciale tarieven voor de voertuigen van Frisian Motors voor zowel prive als zakelijk gebruik.

Zakelijke oplossingen / lastmile delivery
Ook voor de (licht elektrische) voertuigen hebben we oplossingen. Zo hebben wij de pilot perioden van LEV Rotterdam verzekerd, waarbij er 150 biro’s als deelgebruik voertuig beschikbaar waren. Helaas is dit project door corona stop gezet na ruim 1.5 jaar, maar we hebben er wel goede ervaringen opgedaan. Die we weer gebruiken in andere projecten. We denken graag met je mee om je idee in de praktijk te brengen. Voor gebruik van voertuigen in de verhuur of voor personenvervoer hebben we maatwerk oplossingen beschikbaar. Ga naar: Personenvervoer of verhuur motorvoertuigen of ga naar Zakelijke verzekeringen

Voor bepaalde bijzondere motorvoertuigen hebben we aparte pagina’s gemaakt:

Handige website van de overheid:

Jeffrey
Marnix Bokhorst
Bijzondere voertuigen zijn snel maatwerk advies en niet makkelijk te verzekeren. Wij weten hier alles van af. Ik weet precies waar je welk risico het beste kan verzekeren. Vraag een offerte aan en we nemen de mogelijkheden met elkaar door.

2 Reacties

 1. L.M. Scheurer

  Hi ik heb een leffert 50 en gebruik die hoofdzakelijk op eigen grond. Hij moet wa verzekerd omdat ik sons over de weg naar een stuk weiland verderop moet. Kan ik hem bij u verzekeren (wa)

  Antwoord
  • Marnix Bokhorst

   Dat kan zeker, neem even contact met ons op voor een voorstel op maat.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *