Optocht – Praalwagenverzekering

door | 25 sep 2023 | Hobby & Recreatie, Particulier, Zakelijk, ZZP / MKB & Overig

Het feest kan beginnen!

Een volksfeest is het meest gezellig zonder zorgen. Daarom zorgen wij ervoor dat de aansprakelijkheidsverzekering van de zelfrijdende of getrokken praalwagen goed is verzekerd.

Zo hebben wij voor carnavalsverenigingen de voordeligste oplossing bij deelname aan meerdere optochten per jaar, ook in combinatie met optochten in België en Duitsland. Premie is dan in totaal € 369,03 incl. poliskosten en assurantiebelasting. Voorwaarden is dan wel dat het gaat om een zelfrijdende praalwagen in bezit van de vereniging/stichting of dat het trekkende voertuig bij ons is verzekerd en in gebruik is bij de vereniging. Zie optie 2.

Zonder passende dekking is het risico onverantwoord voor alle partijen.

Deelname aan een optocht
Het deelnemen met een motorvoertuig aan een optocht of evenement is in bijna alle gevallen standaard uitgesloten. Daarom is het noodzakelijk dat je zelf een WA-verzekering voor je praalwagen (het trekkende voertuig) afsluit. Ook als je een motorvoertuig leent, moet je zorgen voor de juiste dekking. Leen je zelf het voertuig uit? Wees er dan van overtuigd dat dit ook is geregeld! Overleg met de huidige verzekeraar over de mogelijkheden. Via ons kan je de juiste dekking krijgen, dan weet je zeker dat het goed is geregeld.

Wij hebben verschillende mogelijkheden
Zowel jaarlijks doorlopend als voor een eenmalige dekking. Bij Bokhorst Verzekeringen is het mogelijk om voor elke vereniging of evenement tot een passende dekking te komen.
 • Organiseer je het evenement en wil je een collectieve dekking regelen voor alle deelnemers en een dekking voor de organisatie? Ga dan naar de directe aanvraagpagina: Evenementenverzekeringen

Korting voor leden van de F.E.N. Nederland!

Ben jij lid van de F.E.N. Nederland? Dan kunnen wij je exclusieve kortingen geven! Voor F.E.N. leden starten de premie’s voor losse praalwagenverzekeringen al vanaf € 158,27 per voertuig. Als er meer praalwagens/optochten worden meegenomen, gaan de premies zelfs nog verder omlaag per verzekerd object!

Wil je de aansprakelijkheid voor de praalwagen verzekeren? Kies dan een van de onderstaande opties!1: De Praalwagenverzekering

Wil je één optocht verzekeren? Snel geregeld en weinig poespas? Dat kan direct via het online aanvraagformulier. Je hebt bij ons een WA-dekking vanaf € 172 (incl. alle kosten en belasting, excl. F.E.N. Korting)!
Heb jij twee voertuigen? Of wil je met 1 voertuig twee optochten doen? Dan gaan de premie’s al vanaf € 164 per voertuig/per optocht incl. alle kosten en 21% assurantiebelasting. Hoe meer praalwagens/optochten wij op dezelfde polis kunnen verzekeren. Hoe meer korting wij kunnen weggeven!

Daarnaast is het mogelijk de meerijdende personen tegen ongevallen te verzekeren. Er is dan dekking voor overlijden, invaliditeit en dokterskosten. Er is dekking van 10.000 bij overlijden en 50.000 van blijvende algehele invaliditeit voor 8 personen (bij meer dan 8 personen wordt de totale uitkering naar rato verdeeld) en er zijn verschillende verzekerde bedragen mogelijk. Je hebt een aanvullende ongevallendekking per object per optocht voor € 62,50.


2: Doorlopende dekking voor verenigingen & stichtingen

Wij verzekeren de corso/praalwagen doorlopend voor een premie van € 304,98 per jaar. Inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten is het dan € 369,03 per jaar. De oplossing als je aan meerdere optochten meedoet.

Wanneer kun je van deze optie gebruik maken?

 • Het is een zelfrijdende praalwagen in eigendom van de vereniging of het trekkend voertuig is bij ons verzekerd en verder in gebruik door de vereniging zelf.
 • De vereniging heeft een KvK -nummer
 • Voertuig moet een geldige APK hebben of een verklaring hebben van technische deugdelijkheid (keuring door erkende garagehouder)

Dekking:

 • Alleen de WA (wettelijke aansprakelijkheid motorvoertuigen);
 • Dekking voor alle deelnamen aan georganiseerde optochten (kortom 11 x meerijden in een optocht op verschillende dagen is geen probleem);
 • Ook in België en Duitsland;
 • Doorlopende dekking op het voertuig 365 dagen per jaar
 • Ook dekking voor andere activiteiten van de vereniging.

3: Uitlenen tractor of ander trekkend voertuig 

Leen je jaarlijks je tractor of een ander trekkend voertuig (auto, shovel, gazonmaaier, etc.) uit aan een carnavalsvereniging?
Verzeker deze dan via ons en we tekenen dat direct aan op jouw polis. Zo heb je in één klap alles geregeld voor de aansprakelijkheid en kun je met een gerust hart je spullen uitlenen.


4: Collectieve dekking en maatwerk voor verenigingen & organisaties

Wij bieden een maatwerk oplossing om alle deelnemende praalwagens via de organisatie te verzekeren. De organisatie kan contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Ook hebben wij maatwerk evenementendekkingen. Bel in dit geval voor het doornemen van de mogelijkheden.

Voor elke vereniging en voor elk voertuig hebben wij mogelijkheden. Vraag direct een maatwerkofferte aan en wij regelen de verzekeringen voor je optocht!

Jeffrey
Mart Stijvers
Deelname aan een evenement, zoals met carnaval, is vaak uitgesloten op je normale WAM-verzekering. Laat je niet verassen en regel het goed voor jezelf, je carnavalsvereniging, je vrijwilligers en het publiek. Samen maken we er weer een groot feest van.

2 Reacties

 1. Joris boosten

  Ik wil even iets informeren

  Als mijn tractor verzekerd is en ik hang er een praalwagen achter moet ik dan appart een verzekering voor mijn praalwagen hebben of alleen voor het voertuig die de carnavalswagen voort trekt

  Antwoord
  • Marnix Bokhorst

   Beste Joris, in Nederland is het zo geregeld dat het trekkende voertuig aansprakelijk is voor de schade. Dus ook de schade die door de getrokken aanhanger ( de praalwagen ) is veroorzaakt terwijl je die voort trekt. Belangrijk is het om na te gaan of de verzekering van de tractor dekking geeft als je de tractor gebruikt voor deelname aan carnavalsoptochten. Dit is zeker niet standaard opgenomen in de dekking. Kortom, vraag het na bij je verzekeraar of neem contact met ons op voor een passende verzekering of aanvullende vragen, we helpen je graag.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *