‘Pizzeria on wheels’ veilig verzekerd

door | Praktijk verhalen

Holy Moly maakt pizza’s op locatie. Collectieve polis maakt bijzonder concept mogelijk

Ben van Duijn uit Abcoude bedacht en ontwikkelde een bijzonder concept: een pizzeria op wielen. Je belt ‘m op en hij komt bij jou voor de deur een ovenverse pizza bakken.

,,Ik heb hiervoor van alles gedaan: muziekfestivals georganiseerd, yogales, marketing, noem maar op. In 2018 stopte mijn start-up en ging ik fulltime voor de kinderen zorgen, zodat mijn vrouw fulltime kon gaan werken. Onderdeel van mijn taak was elke dag eten op tafel zetten. Min of meer uit verveling kwam ik op het idee van een bijzonder pizzarecept, een kruising tussen de Romeinse en Napolitaanse pizza waar ik een aantal ongebruikelijke ingrediënten aan toevoegde. Een pizza voor zowel de Italianen als de overige wereldburgers ‘’

Ben kwam al snel op het idee om méér met zijn pizza te doen. ,,Ik had een paar kleine gassteenoventjes gevonden, met het idee een eigen pizzabedrijfje te beginnen. Maar, ik wilde niet vastzitten aan één locatie. Mijn ouders werkten in de horeca en dat element stond me daar zo van tegen. Ik ging nadenken over bezorging, maar ik vind niet dat een pizza voor het consumeren eerst tien minuten in een doos moet liggen. Toen dacht ik: als ik die oventjes nu in een karretje kan krijgen, dan maak ik die pizza’s gewoon op locatie.’’

Holy Moly Pizza was geboren. Ben bestelde twee Piaggio’s, ook wel bekend als koffiekarretjes, en bouwde daar kleine oventjes in. Hij bouwde zijn concept verder uit, maakte veel reclame en ging met zijn mobiele pizzeria’s de straat op in Abcoude en Amstelveen.

‘Tijdens de eerste lockdown maakte ik 80 tot 100 uur per week’

De lancering viel samen met de eerste corona-lockdown en dat legde Ben geen windeieren. ,,Niemand mocht de deur uit! Mijn motto was: al bestel je één pizza, ik kom naar je toe. Het liep meteen als een tierelier. Bestelde één iemand uit de straat, dan kwamen er de volgende dag meteen meer bestellingen bij. Kinderen werden helemaal gek als ik aan kwam rijden. Tijdens de eerste lockdown maakte ik weken van 80 tot 100 uur. Maar ik vond dat niet erg, kreeg er alleen maar energie van.’’

Ben bouwde zijn bedrijf langzaam uit. De Piaggio’s zijn inmiddels vervangen door elektrische Cenntro Metro’s, een voertuig dat vaker wordt gebruikt voor foodtrucks. Elk wagentje bevat vijf oventjes. ,,Er rijden er nu negen van rond in Abcoude, Amstelveen, Ouderkerk en Amsterdam. Ik heb inmiddels dertig mensen op de payroll.’’

‘Vanaf dag één nam ik direct beveiligingsmaatregelen’

De ondernemer heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Dat moet ook wel, met gasoventjes in een voertuig. ,,Vanaf dag één nam ik direct veiligheidsmaatregelen: een noodknop, beveiliging van de gasinstallatie en andere preventiemaatregelen.’’

De voertuigen van Holy Moly Pizza zijn vanaf dag één verzekerd bij Bokhorst Verzekeringen. Marnix Bokhorst: ,,We kennen Ben vanaf de start. Hij begon met Piaggio’s en heeft daarna zijn concept verder ontwikkeld. Het is niet makkelijk om voertuigen met een gasoven daarin te verzekeren, maar wij zijn erin geslaagd een mantelpolis te sluiten voor al zijn voertuigen.’’

Jeffrey legt uit waarom het niet eenvoudig is om de mobiele pizzeria’s te verzekeren. ,,Eigenlijk maken drie redenen het lastig: het is een nieuw, elektrisch voertuig, veel verzekeraars zijn daar toch wat huiverig voor. Daar komt dus een verwarmingselement bij – een brandrisico – én het feit dat ze rondrijden, dus schade kunnen krijgen. Die drie factoren maken het lastig. Maar omdat wij een grote portefeuille hebben als het gaat om verzekeren van bijzondere voertuigen, én omdat Ben zelf zo goed heeft meegedacht op het gebied van preventie, is het ons toch gelukt. Ben heeft nu volop mogelijkheden om zijn bedrijf verder te laten groeien.’’

Lees ook het verhaal van de toeristische attractie van Johannes en Mirjam de Jong en hoe wij die uit de brand hebben geholpen.

Jeffrey
Jeffrey
Ben is een hele enthousiaste ondernemer met een prachtig mooi bedrijf. Het is mooi dat we hem al jaren mogen verzekeren en dat we hem nu ook goed hebben kunnen helpen bij zijn verdere uitbreidingsplannen. Met deze oplossing hebben we een goede basis gelegd onder het verdere succes van zijn onderneming.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *