Bestuurdersaansprakelijkheid voor carnavalsverenigingen

door | 22 sep 2022 | Collectiviteiten, Recreatie & Verhuur, Zakelijk

Als trotse vrijwilliger bij de carnavalsvereniging wil je natuurlijk alleen maar bijdragen aan het feestplezier. Maar stel je voor, er gaat iets mis door een miscommunicatie of een fout van een medebestuurder. Dan kan de stichting of vereniging als rechtspersoon aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Maar let op, het wordt nog ingewikkelder! In sommige gevallen kunnen bestuurders persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, zelfs als je niets met de fout te maken hebt gehad. Daarom is het van essentieel belang om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor jullie stichting of vereniging. Zo kunnen jullie met een gerust hart het feest vieren, wetende dat jullie goed verzekerd zijn tegen onvoorziene juridische complicaties.

We bleken hoofdelijk aansprakelijk te zijn.

Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersoon (WBTR) ingegaan voor alle verenigingen en stichtingen. Voor grote beroepsorganisaties, goede doelen, lokale sportverenigingen en kleine hobbyclubs. Wat de exacte punten zijn van de WBTR kan je het beste de website raadplegen.
Klik hiervoor op de volgende link: WBTR

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is vaak lastig te verzekeren, vooral voor kleinere stichtingen en verenigingen. WIj hebben hier de oplossing voor!
Wij hebben oplossingen voor bestuurders van stichtingen en verenigingen van groot en klein; Of je nu een jaaromzet tot € 500.000 hebt of een jaaromzet boven de 5 miljoen euro!

Voor Oranje- en Carnavalsverenigingen hebben wij zelfs extra lage premie’s! Wij zijn met de Federatie Europesche Narren Nederland (F.E.N.) een speciale samenwerking aangegaan voor een oplossing van de bestuurdersaansprakelijkheid. Lees hier meer over de mogelijkheden!

De Bokhorst Verzekeringen F.E.N. BestuurdersAansprakelijkheidsVerzekering!

Om hier gebruik van te maken ontvangen wij graag een aanvraag via de rechter offerte knop! Deze aanbieding geld ook voor gloednieuwe F.E.N. leden. Je kan je via deze link inschrijven Wij hebben hiervoor in ieder geval nodig:

  • De naam van de vereniging/stichting;
  • De adresgegevens;
  • Het Inschrijfnummer van de KvK;
  • Je lidnummer bij de F.E.N.

Naast de bestuurdersaansprakelijkheid hebben wij ook oplossingen voor georganiseerde optochten, ook met motorvoertuigen. Kijk hiervoor op onze (carnavals)optochten pagina. Om een heel evenement te verzekeren, kan je terecht op onze evenementen pagina!

Jeffrey
Marnix Bokhorst
Het is van belang dat je als bestuurder goed bent verzekerd. Bestuurders van een stichting/vereniging zijn vaak vrijwilligers, hierdoor wil je niet het risico lopen dat je volledig aansprakelijk gesteld word en de opgelopen schade verhaald word op je privé vermogen. Dit risico is te verzekeren, namelijk met een bestuurdersaansprakelijkheid. Wij hebben voor de Carnaval- en Oranjeverenigingen en -stichtingen een goedkope oplossing ontworpen, zodat ook de lagere risico's goed te verzekeren zijn!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *