Scooter en brommer recreatioe verhuur verzekering

Verhuurder E-choppers

door | Nieuws berichten zakelijk

Lagere premie en geen kosten bij geen gebruik

Van damesreisclubs tot vrijgezellenfeesten, van teamuitjes tot groepen toeristen; de E-choppers van Spyder Wheelz Friesland zijn een hit. Toch viel het voor eigenaar Berend van den Akker niet mee om zijn elektrische 25 km scooters betaalbaar verzekerd te krijgen. Bokhorst Verzekeringen bood uitkomst. Met 105 E-choppers, verdeeld over acht locaties, is Spyder Wheelz Friesland een jaar na de oprichting een grote speler op het gebied van de recreatieve verhuur van elektrische tweewielers in Noord-Nederland. Voor het verzekeren van de scooters nam eigenaar Van den Akker vorig jaar contact op met Bokhorst. De polissen liepen allemaal via De Vereende, op dat moment de enige verzekeraar in Nederland die E-choppers verzekerde voor de recreatieverhuur.

‘In de wintermaanden hoef ik niets te betalen’

Jolige stemming

Veel maatschappijen durven het niet aan met verhuurscooters’’, vertelt Marnix van Bokhorst Verzekeringen. ,,Meer risico op schade, de onbekendheid van de voertuigen en omgeving, de jolige stemming als je met een groep gaat rijden, dat speelt allemaal mee.’’ Bij De Vereende konden ze de snorfietsen alleen het hele jaar door verzekeren, terwijl zij gemiddeld slechts zes maanden per jaar – van maart tot september, oktober – gebruikt worden. Ook dat maakt de polis extra duur. Het team van Bokhorst, dat door de jaren heen al veel verhuurscooters via De Vereende had verzekerd, besloot de zoektocht naar een goedkoper alternatief nieuw leven in te blazen. Die goedkopere polis vond het over de grens. Een Brits-Franse verzekeraar durfde het wel aan met de Nederlandse verhuurscooters, tegen een aanzienlijk goedkopere premie: 50 euro minder pér scooter per jaar. Ook zijn de voorwaarden een stuk flexibeler, zegt Marnix van Bokhorst Verzekeringen. ,,Zo kan de verhuurder in de maanden dat de scooters niet gebruikt worden de voertuigen zelf schorsen, door gebruik te maken van een digitaal wagenparkportaal.’’ Bokhorst attendeerde Spyder Wheelz Friesland op de nieuwe polis. De Friese verhuurder besloot daarna direct over te stappen.

‘Verhuren van scooters kan weldegelijk verantwoord’

Betrouwbare partij

Marnix: ,,Wij hebben de verzekeraar ervan overtuigd dat deze doelgroep met de juiste instructies en voorwaarden weldegelijk op een verantwoorde manier kan worden verzekerd. Doordat wij in één keer een groot volume kunnen verzekeren, is er ook ruimte om eventuele schades te betalen. Het risico kunnen wij goed spreiden.’’ Diverse andere verhuurbedrijven zijn inmiddels ook overgestapt naar de goedkopere polis. Berend van den Akker is enorm blij met de nieuwe polis: ,,Dit scheelt mij 11.000 euro per jaar. Niet alleen is de premie een stuk lager het is ook een stuk flexibeler en ik kan het zelf beheren. Het klopt dat de risico’s op schade niet groot is. Wij krijgen voornamelijk groepen dames, die rijden echt wel voorzichtig hoor.’’

Jeffrey
Marnix Bokhorst
Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op en start ook met besparen! We helpen je graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *