U heeft een UTV voertuig met kenteken ( RDW goedkeuring L1-B / L2e / L5e / L6e of L7e-B1 / L7e-C)  en wil die graag goed, maar ook zo voordelig mogelijk verzekeren. Wij hebben de mogelijkheid verschillende dekkingen aan te bieden van maatschappijen die speciaal voor dit type auto een aangepaste polis hebben ontwikkeld.

Onderstaand de type goedkeuringen; 

Utility UTV Motor Voertuig verzekering Bokhorst verzekeringen
 


Voertuigklasse L5e:

Categorie L5e omvat elk voertuig met drie symmetrische wielen en met een massa in rijklare toestand van niet meer dan 1000 kg en uitgerust met een motor met een cilinderinhoud van meer dan 50 cm³; indien het een motor met inwendige verbranding betreft en/of waarvan de door de constructie bepaalde maximumsnelheid hoger is dan 45 km/uur.


De voertuigen L5e omvatten twee subcategorieën
• Driewielers (L5e-A): voertuigen voornamelijk ontworpen voor personenvervoer;

• Bedrijfsdriewielers (L5e-B): vrachtdriewielers die speciaal zijn ontworpen voor goederenvervoer.

Voertuigklasse L6e:

Deze categorie betreft voertuigen met 4 wielen (lichte vierwieler) waarvan de massa in rijklare toestand niet meer bedraagt dan 425 kg. Waarvan de door de constructie bepaalde maximumsnelheid ≤ 45 km/uur bedraagt en de cilinderinhoud van de motor ten hoogste 50 cm³ bedraagt voor motoren met elektrische ontsteking.


Er zijn 2 subcategorieën:
• Lichte quads voor gebruik op de weg (L6e-A);

 

• Lichte quadri-mobiles (L6e-B) die bestaan uit:

- Lichte quadri-mobiles uitsluitend ontworpen voor vrachtvervoer (L6e-BU);
- Lichte quadri-mobiles hoofdzakelijk ontworpen voor personenvervoer (L6e-BP).

 


Voertuigklasse L7e:

Hier gaat het om vierwielers, andere dan L6e, waarvan de massa in rijklare toestand niet meer bedraagt dan 450 kg voor voertuigen bestemd voor personenvervoer, of waarvan de massa in rijklare toestand niet meer bedraagt dan 600 kg voor voertuigen bestemd voor goederenvervoer.


Met volgende subcategorieën:

•  Zware quads voor gebruik op de weg (L7e-A)

- Quads voor gebruik op de weg A1 (L7e-A1) met twee zadelzitplaatsen, inclusief de bestuurderszitplaats en met een stuurstang;
- Quads voor gebruik op de weg (L7-A2) met maximaal twee niet-zadelzitplaatsen, inclusief de bestuurderszitplaats en die niet voldoen aan de criteria van de categorie L7e-A1;


• Zware terreinquads (L7e-B)

- Terreinquads (L7e-B1);
- Side-by-side buggy's (L7e-B2);

 

• Zware quadri-mobiles (L7e-C):

- Zware quadri-mobiles (L7e-CU) uitsluitend ontworpen voor vrachtvervoer;
- Zware quadri-mobiles (L7e-CP) hoofdzakelijk ontworpen voor personenvervoer.

 

 

De kortste klap is ons te bellen: 020 - 436 0 436 in de meeste gevallen kunnen wij u direct een voorstel doen die aansluit bij de wensen en de verwachtingen die u heeft. 

Wij hebben de mogelijkheid de verzekering bij verschillende maatschappijen voor u onder te brengen. Uiteraad afhankelijk van het type voertuig, de wensen, de premie en de voorwaarden.

Wat is voor u belangrijk? Er zijn vele mogelijkheden en met name als u meer wil afdekken dan alleen de WA is het verstandig goed te kijken naar de verschillende dekkingen die er mogelijk zijn. Welke verzekering het beste past bij uw persoonlijke situatie en wensen, zoeken wij graag voor u uit zodat uiteindelijk de juiste polis afgesloten kan worden.

Vraag online een offerte aan