UrbMob voorwaarden

door | Overige berichten

Unieke verzekering voor de 100% LEGALE E-step met trapondersteuning van Urbmob.

Bokhorst Verzekeringen heeft eindelijk de oplossing voor het verzekeren van de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door een elektrische step met trapondersteuning. Mits is voldaan aan onderstaande voorwaarden:

Door de hulpmotor ga je harder vooruit,
Maar niet harder dan 25 kilometer per uur.
De hulpmotor heeft een vermogen van maximaal 250 Watt.

De Step van Urbmob; namelijk de UrbMob Kick&Go voldoet aan deze eisen en kan dus worden verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (de WA dekking). Zo heeft de step de juiste uitrusting:  rode en witte/gele reflectoren, een stuur en verlichting. De e-step heeft geen kenteken en krijgt ook geen zogenaamd verzekeringsplaatje (invalidenvoertuig sticker).

Let op! Sommige e-steps hebben een gashendel en/of gasknop. Deze mag niet werken. Werkt de gashendel wel? Dan is uw e-step een bijzondere bromfiets en kan dus niet worden opgenomen in deze polis.

Belangrijke punten

Deze verzekering is dus NIET voor de step met een werkende gashendel en/of gasknop. Deze steps kunnen zonder te steppen voortbewegen. Voor die types wachten we op goedkeuring door de overheid en zijn dus momenteel NIET toegestaan op de openbare weg. De Kick&Go heeft een gashendel die enkel werkt in versnelling 1 en werkt tot 6 km/u. Dit is wel toegestaan
Het verzekeren van je step met trapondersteuning is niet verplicht, maar als je schade maakt ben je wel aansprakelijk! Op dit moment is de e-step met trapondersteuning bij de meeste maatschappijen niet opgenomen onder de dekking van de particulieren aansprakelijkheidsverzekering. Vaak is alleen de e-bike/elektrische fiets opgenomen in de dekking. Wil je dit zeker weten, vraag het dan even na bij je verzekeraar.

Voor de Kick&Go is er een goedkeuring en een eigen verzekering!

De UrbMob Kick&Go is dus een step met elektrische trapondersteuning. Waardoor deze volgens de huidige wetgeving is toegestaan op de openbare weg. Zo mag je met de Kick&Go legaal het fietspad op! Met onze E-step verzekering kan je ervoor zorgen dat je aansprakelijkheid, tijdens het steppen, goed is verzekerd. En dat voor een passende premie!

Voor maar € 7,50 per maand!

Hoe vraag je de verzekering aan? Druk op de onderstaande “Vraag verzekering aan” knop en vul je gegevens in. Hierna volgt een iDEAL-betaling waarna je direct verzekerd bent. Uiterlijk de eerstvolgende werkdag krijg je van ons een kopie van je aanvraag en de dekkingsbevestiging.

Dit alles voor maar € 90,00 per jaar, oftewel voor maar € 7,50 per maand! De verzekering voor de E-step loopt van 01-05 tot en met 30-04. Hierna betaal je weer voor het volgende jaar. Als voorbeeld; je sluit de verzekering op 01-08-2023, dan rekenen je af de perioden 01-08-2023 t/m 30-04-2024. De premie krijg je in de aanvraagmodule en reken je direct af via iDEAL.

Wat zijn de voorwaarden?

Met zo’n scherpe premie moeten wij natuurlijk wel wat voorwaarden aanhouden. Onderstaand een kort overzicht:

De E-step is een UrbMob Kick&Go of Kick&Go Plus;
De E-step wordt enkel gebruikt voor persoonlijk gebruik (incl. woon-werkvervoer);
De bestuurder van de E-step is minimaal 16 jaar (voor jongere zijn er de speelgoed steps, die vallen in bijna alle gevallen onder de particulieren aansprakelijkheidsverzekering);
Er is geen eigen risico van toepassing;
Een step met trapondersteuning heeft geen kenteken, geen (werkende) gashendel en/of gasknop, gaat niet sneller dan 25 km en heeft maximaal 250 watt vermogen;
Alleen types die zijn goedgekeurd kunnen worden opgenomen in deze verzamel polis;
De WA-dekking is gelijk aan die van een snorfiets/snorscooter;
Het dragen van een helm is geen verplichting;
Als je rijdt met de e-step, mag je geen elektronische apparaten vasthouden;
Een elektronisch apparaat is bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Handsfree bellen en muziek luisteren mag wel. Sta je stil? Dan mag de telefoon wel vasthouden en gebruikt worden;
Je mag onder invloed van alcohol, drugs en sommige medicijnen geen motorvoertuig besturen.

Jeffrey
Marnix Bokhorst
Samen met UrbMob hebben wij dé perfecte oplossing gevonden om de elektrische step verzekerd op de weg te brengen. Zo dragen wij bij aan meer groene en veilige mobiliteit op de weg. Ben jij een leverancier van een andere legale step en/of ander voertuigen? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *