Wij verzekeren bijzondere bromfietsen uit de categorie 'Bijzondere bromfietsen" van de RDW. Dit zijn brommers / segways, e-steps in alle vormen en maten en voor verschillende soorten van gebruik, zowel zakelijk als privé. 

Op dit moment zijn als bijzondere bromfiets aangemerkt: 

E-One, Kickbike type Luxury /  type Cruise en type Fat Max, Ninebot type E en Urban, Paukool, Robstep type Robin M1, Zappy3, Swing, Trikke, Virto S, Virto, Yedoo Mezeq type e-step en Qugo type Runner. 

Alleen voor deze voertuigen kunnen wij een verzekeringsplaatje afgeven. 

bijzondere-bromfiets-rdw-bokhorst-verzekeringen.gif

Uiteraard zijn er veel verschillen en is elk gebruik weer anders. Wij kijken graag samen met u naar de best passende mogelijkheid. Afhankelijk van het type & het gebruik zijn er verschillende mogelijkheden waardoor het eigenlijk altijd mogelijk is om een passende dekking te kunnen aanbieden. 

Wij hebben verzekeringsoplossingen voor elke bijzondere bromfiets of we stellen er graag een samen met u op. Heeft u zelf een model ontwikkeld of bent u actief als importeur? Wij denken graag met u mee om een passende dekking voor uw klanten of dealers te verzorgen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

 


Wij krijgen veel vragen over de bijzondere bromfiets, de e-steps en e-scooters en de regels die er zijn aangaande het wel of niet verplicht hebben van een kenteken en de mogelijkheden die wij hebben om een WA-dekking af te geven.

Over het algemeen kun je stellen dat om met een een e-step of e-scooter op de openbare weg te mogen rijden deze moet zijn voorzien van een kenteken. Daarop is een uitzondering mogelijk: het voertuig is aangemerkt als een: Bijzondere Bromfiets. 

In de meeste gevallen koopt u de e-step/scooter met een kenteken, deze is dan reeds goedgekeurd en geregistreerd bij de RDW op basis met het VIN-nummer / Chassisnummer. Het kenteken zal meestal een blauwe kentekenplaat zijn maar als de snelheid hoger is dan 25 km per uur zal er een geel kenteken worden afgegeven. Beide kentekens zijn gelijk aan die van de bromfiets. 

Echter komt het ook voor dat deze voertuigen worden verkocht zonder kenteken. Bijvoorbeeld als u deze online koopt, direct vanuit China. U moet dan zelf bekijken welke stappen er nodig zijn om met het voertuig verzekerd en wel de openbare weg op te kunnen:

Er zijn verschillende mogelijkheden;

 • U heeft een door de RDW afgegeven verklaring van vrijstelling van de kentekenplicht voor het voertuig.
  of
 • Het voertuig is aangemerkt als bijzondere bromfiets door de minister waardoor er automatisch een vrijstelling is van de kentekenplicht. Van een besluit tot aanwijzing wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

Op dit moment ( oktober 2018 ) is dit de lijst met de bijzondere bromfietsen; 

 • E-One
 • Kickbike Cruise, Fat Max en de Luxury
 • Ninebot Type E en type Urban
 • Paukool
 • Robstep type Robin-M1
 • Zappy3
 • Swing
 • Trikke
 • Virto S en de Virto
 • Yedoo Mezeq type E-step
 • Qugo type Runner. 

Deze categorie “bijzondere bromfietsen” zijn door de minister aangewezen voertuigen, waarvan door middel van keuringen en testrapporten is aangetoond dat ze aan de technische eisen voldoen die voor deze categorie gelden. Kijk voor meer informatie op: https://wetten.overheid.nl/BWBR0035848/2015-01-01

Staat uw voertuig er niet tussen? Dan moet voertuig een kenteken hebben, daarvoor kunt u gaan naar de RDW voor een keuring. Welke keuring nodig is en wat u daarvoor moet doen is afhankelijk van de situatie;

 • Als u een brommer heeft gekocht in een land buiten de lidstaten van de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandels Associatie EVA of u heeft zelf een brommer gebouwd en u wilt daarmee gaan rijden in Nederland, dan moet u een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW moet de brommer goedkeuren om te mogen rijden op de Nederlandse weg. 
 • Heeft uw brommer een Europese typegoedkeuring of heeft uw brommer een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2006? Kijk dan bij de RDW naar het artikel: Nederlands kenteken aanvragen voor voertuig uit de EU. U kunt bij de fabrikant navragen of uw brommer een Europese typegoedkeuring heeft. De RDW zal onderzoeken of de buitenlandse registratie van het voertuig kan worden overgenomen.

Kijk op de website van de RDW voor alle vragen rondom de keuring: www.rdw.nl 

Let op: Voertuigen die niet (kunnen) voldoen aan de RDW-toelatingseisen, vallen niet automatisch in de categorie "bijzondere bromfietsen" en mogen dus ook niet op de openbare weg. Wij kunnen voor deze voertuigen ook geen WA dekking afgeven. 

 

Kortom; heeft het voertuig geen kenteken en staat deze niet op de lijst van de "bijzondere kentekens" informeer dan goed bij de importeur of de leverancier of er al een Europeesche typegoedkeuring is en verdiep je in de wet en regelgeving o.a. via de website van de RDW voordat je overgaat tot de aankoop om verassingen te voorkomen!

 


 

Wilt u een offerte ontvangen; Vul dan het offerte aanvraagformulier in en wij stellen een passende offerte op: 

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Zakelijk: Offerte aanvraag Prive: Offerte aanvraag

Bekijk ook eens: brommobielverzekering, scootmobielverzekering, werkmaterieelverzekering, tractorverzekering, quadverzekering en verzekering geweigerd.