Wilt u uw recreatiewoning verzekeren? Of u nu een recreatiewoning in Nederland, België of Duitsland heeft, deze kunt u verzekeren met de recreatiewoningverzekering. Ook Duitse en Belgische eigenaren van recreatiewoningen kunnen deze verzekering afsluiten voor recreatiewoningen in de drie genoemde landen. Ook voor andere landen binnen de Europese unie hebben wij mogelijkheden. Neem contact op voor een voorstel op maat.

Uw recreatiewoning verzekeren voor een lange periode?

Van uw recreatiewoning wilt u natuurlijk zorgeloos kunnen genieten. Voortaan nóg meer genieten? Verzeker uw recreatiewoning voor een lange periode via Bokhorst Verzekeringen. Dat is pas maximaal genieten! Wij helpen u bij het vinden van de juiste recreatiewoningverzekering, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Recreatiewoningverzekering en verhuur

Heeft u uw recreatiewoning gedeeltelijk of geheel voor de verhuur gekocht? Ook wanneer u uw recreatiewoning verhuurt kunt u via Bokhorst Verzekeringen een recreatiewoningverzekering afsluiten. Dat is zeker geen overbodige luxe aangezien het verhuur van recreatiewoningen extra risico's met zich meebrengt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan, zodat wij een passend voorstel kunnen doen.

Waarom een recreatiewoning verzekeren?

Een recreatiewoning is een mooi bezit. Maar stel dat uw vakantiehuis afbrandt. Dan krijgt u mogelijk de rekening voor het opruimen van de restanten van de woning: een schadepost die al gauw oploopt tot een paar duizend euro. Om nog maar te zwijgen van de kosten voor een nieuwe. Een verzekering is daarom verstandig en met de recreatiewoningverzekering beschermt u zichzelf tegen een dergelijke financiële domper. Ook voor een recreatiewoning verzekeren met een herbouwwaarde van meer dan € 500.000,- bieden wij mogelijkheden.

Twee mogelijkheden voor recreatiewoningverzekering

Een recreatiewoning verzekeren kan op twee manieren: Brand en Alle gevaren.

Recreatiewoningverzekering voor brand
Met de recreatiewoningverzekering voor Brand bent u verzekerd voor brandschade aan uw recreatiewoning door explosie, kortsluiting, zelfontbranding of blikseminslag.

Recreatiewoningverzekering voor alle gevaren
Met de recreatiewoningverzekering Alle gevaren verzekert u uw recreatiewoning tegen alle schade. Met deze dekking heeft u uw recreatiewoning verzekerd tegen alle schade. Daaronder vallen brand, inbraak en storm, maar ook onverwachte invloeden van buitenaf, zoals vandalisme, vallende bomen, sneeuw en (smelt)water of hagel. Schade die ontstaat door een eigen gebrek aan de woning is ook gedekt.

Wat krijg ik vergoed met een recreatiewoningverzekering?

Wat u vergoed krijgt met een recreatiewoningverzekering, hangt af van de verzekerde waarde van uw recreatiewoning en het soort recreatiewoning dat u heeft. Een stenen vakantiehuis is bijvoorbeeld meer waard dan een van hout. Ook uw premie voor de recreatiewoningverzekering baseren wij op de waarde van de woning. Raakt uw recreatiewoning onherstelbaar beschadigd? Dan vergoeden wij – als het een stenen woning is – de herbouwwaarde. - Voor andere recreatiewoningen, zoals een stacaravan, tuinhuis, safaritent, chalet of strandhuis, vergoeden wij de aankoopwaarde. Veel stacaravans en strandhuizen gaan ‘s winters in de opslag. Bij deze verzekering zijn recreatiewoningen van dit type ook tijdens transport en opslag verzekerd.

Recreatiewoning verzekeren incl. aanbouw en inboedel

Wist u dat wanneer u uw recreatiewoning wilt verzekeren u uw aanbouw en inboedel mee kunt verzekeren?

  • U kunt een aanbouw of bijgebouw van uw recreatiewoning meeverzekeren voor de dekking die u heeft gekozen (Brand of Alle gevaren).  
  • Ook kunt u de inboedel van uw recreatiewoning meeverzekeren. Ontstaat er in het eerste jaar schade aan uw inboedel, dan krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Na het eerste jaar krijgt u bij schade de dagwaarde van uw inboedel vergoed.

Overige informatie omtrent recreatiewoning verzekeren

Een aansprakelijkheidsdekking is standaard.

  • Handig, want veel parkeigenaren stellen dit verplicht. Inboedel en een aanbouw of bijgebouw kunnen worden meeverzekerd. En de recreatiewoningverzekering loopt door tijdens transport en opslag in het winterseizoen.

Particuliere verhuur is toegestaan met de toevoeging: Dekking Particuliere verhuur 

Verhuurt u uw recreatiewoning wel eens? Dan bent u met de dekking Particuliere verhuur ook verzekerd voor schade die ontstaat als u uw woning heeft verhuurd aan gasten. U kunt Particuliere verhuur tegen een premietoeslag meeverzekeren voor de dekking die u heeft gekozen (Brand of Alle gevaren). Ook wanneer u als zakelijk eigenaar meerdere recreatiewoningen verhuurt aan gasten, mag u deze dekking daarvoor afsluiten. Dit is toegestaan voor maximaal 5 recreatiewoningen. De dekking Particuliere verhuur geldt voor een onbeperkt aantal dagen. Neem voor meer informatie over een recreatiewoning verzekeren gerust contact met ons op.

Recreatiewoningverzekering afsluiten?

Wilt u een recreatiewoningverzekering afsluiten? Wij doen u graag een voorstel: neem vrijblijvend contact op via 020 - 436 0 436 of vul onderstaand formulier in en wij zenden u via de mail een offerte op maat toe. Een recreatiewoning verzekeren was nog nooit zo eenvoudig!

 

Vraag online een offerte aan