Stacaravan / Chalet / Safaritent / Strandhuis / 2e woning of elke andere recreatiewoning. Wij verzekeren deze graag voor u. 

Heeft u een recreatiewoning in Nederland, België of Duitsland? Deze kunt u deze verzekeren met de Recreatiewoningverzekering. Ook Duitse en Belgische eigenaren van recreatiewoningen kunnen deze verzekering afsluiten voor recreatiewoningen in de drie genoemde landen.

Een recreatiewoning is een mooi bezit. Maar stel dat uw vakantiehuis afbrandt. Dan krijgt u mogelijk de rekening voor het opruimen van de restanten van de woning: een schadepost die al gauw oploopt tot een paar duizend euro. Om nog maar te zwijgen van de kosten voor een nieuwe. Een verzekering is daarom verstandig en met de Recreatiewoningverzekering beschermt u zichzelf tegen een dergelijke financiële domper.

Ook voor recreatiewoningen met een herbouwwaarde van meer dan € 500.000,- hebben wij mogelijkheden. 

U kunt uw recreatiewoning op 2 manieren verzekeren: Brand en Alle gevaren.

  • Met Brand bent u verzekerd voor brandschade aan uw recreatiewoning door explosie, kortsluiting, zelfontbranding of blikseminslag.
  • Met Alle gevaren verzekert u uw recreatiewoning tegen alle schade.
    • Met deze dekking verzekert u uw recreatiewoning tegen alle schade. Daaronder vallen brand, inbraak en storm, maar ook onverwachte invloeden van buitenaf, zoals vandalisme, vallende bomen, sneeuw en (smelt)water of hagel. Schade die ontstaat door een eigen gebrek aan de woning is ook gedekt.

Wat u vergoed krijgt, hangt af van de verzekerde waarde van uw recreatiewoning en het soort recreatiewoning dat u heeft. Een stenen vakantiehuis is bijvoorbeeld meer waard dan een van hout. Ook uw premie voor de recreatiewoning verzekering baseren wij op de waarde van de woning.  

Raakt uw recreatiewoning onherstelbaar beschadigd? Dan vergoeden wij – als het een stenen woning is – de herbouwwaarde. - Voor andere recreatiewoningen, zoals een stacaravan, tuinhuis, safaritent, chalet of strandhuis, vergoeden wij de aankoopwaarde.

Veel stacaravans en strandhuizen gaan ‘s winters in de opslag. Bij deze verzekering zijn recreatiewoningen van dit type ook tijdens transport en opslag verzekerd.

Aanbouw en inboedel kunt u meeverzekeren;

  • U kunt een aanbouw of bijgebouw van uw recreatiewoning meeverzekeren voor de dekking die u heeft gekozen (Brand of Alle gevaren). 
  • Ook kunt u de inboedel van uw recreatiewoning meeverzekeren. Ontstaat er in het eerste jaar schade aan uw inboedel, dan krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Na het eerste jaar krijgt u bij schade de dagwaarde van uw inboedel vergoed.

Een aansprakelijkheidsdekking is standaard.

  • Handig, want veel parkeigenaren stellen dit verplicht. Inboedel en een aanbouw of bijgebouw kunnen worden meeverzekerd. En de verzekering loopt door tijdens transport en opslag in het winterseizoen.

Particuliere verhuur is toegestaan met de toevoeging: Dekking Particuliere verhuur. 

Verhuurt u uw recreatiewoning wel eens? Dan bent u met de dekking Particuliere verhuur ook verzekerd voor schade die ontstaat als u uw woning heeft verhuurd aan gasten. U kunt Particuliere verhuur tegen een premietoeslag meeverzekeren voor de dekking die u heeft gekozen (Brand of Alle gevaren). Ook wanneer u als zakelijk eigenaar meerdere recreatiewoningen verhuurt aan gasten, mag u deze dekking daarvoor afsluiten. Dit is toegestaan voor maximaal 5 recreatiewoningen. De dekking Particuliere verhuur geldt voor een onbeperkt aantal dagen.

 

Wij doen u graag een voorstel: Neem contact op via; 020 - 436 0 436 of vul onderstaand formulier in en wij zenden u via de mail een offerte op maat toe;

 

Vraag online een offerte aan