Als u tijdens de vakantie een auto, motor of camper huurt, dan krijgt u meestal een eigen risico. Als er onderweg iets met het voertuig gebeurt of als er schade ontstaat, moet u dit eigen risico zelf betalen.

  • Het is mogelijk om dit eigen risico af te kopen met de ‘Eigen Risico Verzekering Autohuur’. Verzekerd is: Het eigen risico en borg.

Eigen risico
Als uw klant op vakantie een auto, motor of camper huurt, dan is het verplicht om hiervoor een schadeverzekering (CDW) af te sluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze verzekering. Als de gehuurde auto of camper vervolgens schade oploopt, betaalt uw klant het eerste deel van de schade zelf. Voor een auto is het eigen risico ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1.000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt.

Borg
Bij het huren van een auto, motor of camper betaalt uw klant een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Denk hierbij aan ruitschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Uw klant is met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Afsluiten
U kunt de ‘Eigen Risico Verzekering Autohuur’ afsluiten via de telefoon. Als u deze verzekering afsluit vóór de vakantie dan hoeft u dit niet meer te doen bij de lokale verhuurder. U heeft er verder geen omkijken meer naar én de premie voor deze verzekering is meestal een stuk lager dan het bedrag dat u lokaal zou betalen.

Premie
De kosten bij het huren van een auto of motor bedragen € 5,50 per dag. Voor een camper € 8,00 per dag. De bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaalt u geen poliskosten.

Meer informatie
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via 020 - 436 0 436 Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur.