De voorjaarsvakantie komt er weer aan.  Wij geven u graag enkele tips mee om de reis en vakantie zo plezierig en vooral veilig mogelijk te maken. Deze tips komen o.a. van De Vereende, De Europeesche en Allianz Assistance.

De Reis

Verreweg de meeste Nederlanders gaan met de auto naar de wintersport. Dan zijn er standaard zaken waar u aan kunt denken, zoals sneeuwkettingen, veiligheidshesjes, gevarendriehoek, verbanddoos, verkeersvignet (Oostenrijk en Zwitserland) en een alcoholtest (Frankrijk).

Daarnaast zijn in de meeste Europese landen winterbanden verplicht tijdens winterse omstandigheden. Wanneer u dan zonder rijdt, kunt u een verkeersboete krijgen en zelfs aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval. Een boete kan oplopen tot 80 euro in Duitsland en 135 euro in Frankrijk. Nieuw gemonteerde banden die zijn gemaakt na 1 januari 2018, moeten voorzien zijn van het sneeuwvlok symbool. De vermelding M+S (modder en sneeuw) voldoet dan niet meer. In Frankrijk moeten de winterbanden bovendien minimaal een profieldiepte van 3,5 mm hebben.

Tenslotte raden wij u aan rekening te houden met verkeersdrukte. Bekijk hier wanneer de beruchte zwarte zaterdagen zijn. (https://www.anwb.nl/verkeer/buitenland/verkeersdruktekalenders-zwarte-zaterdag )

 de Vereende

 

 

Per 26 september 2016 gaat de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN), Rialto en BAVAM verder onder een nieuwe naam: De Vereende. 

Deze stap is genomen met als doel de samenhang tussen deze verschillende merken te vergroten en daarmee de slagkracht en bekendheid te versterken.  De merknamen BAVAM, Rialto Verzekeringen en de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland N.V. verdwijnen.

Voor onze relatie's met een polis van Rialto zal er inhoudelijk niets veranderen aan de polis.

Wij blijven samen met o.a. De Vereende zoeken naar passende oplosingen voor bijzondere risico's. 

Kijk op: Niet standaard. 

 

Nieuws over eten bezorgdiensten / bezorgbrommer / verzekering

Voogd & Voogd en Bovemij hebben kenbaar gemaakt dat ze met ingang van 01-05-2017 geen nieuwe bezorgbrommers / bezorgscooters meer verzekeren. Tevens hebben ze aangegeven dat de bestaande verzekeringen per contractsvervaldatum vanaf 01-08-2017 worden beeindigd.

Uiteraard hebben wij wel een passende oplossing die in veel gevallen ook nog zal zorgen voor een lagere premie! Dat is dan gelijk mooi meegenomen.

Wel moeten door deze beslissing veel horeca ondernemers een overstap gaan maken naar een andere aanbieder en wij helpen daar natuurlijk graag bij;

  • Al onze bestaande klanten bij Voogd & Voogd / Bovemij, worden door ons benaderd en krijgen een passende aanbieding zodat de overstap zo soepel mogelijk zal verlopen. 
  • 2 maanden voor de datum van beeindiging verzenden wij samen met Voogd een vooraankondiging.
  • Het nieuwe aanbod verzenden wij 1 maand voorafgaande aan de datum van beeindigingn en wij nemen contact met u op. 

Bent u nog geen klant van ons maar wilt u wel graag ons aanbod ontvangen?

Bezorgbrommer scooter verzekering bokhorst

 

 

 

De rijbewijsplicht in Nederland voor motorrijtuigen met drie wielen is aangepast en dat heeft, vooral voor nieuwe bestuurders, consequenties. 

Nieuwe regels rijbewijs vanaf 2013