Eendagskenteken verzekering. 

Een ééndagskenteken ( kosten € 35,- ) wordt over het algemeen gebruikt voor de situatie dat een voertuig zonder een geldig kenteken of met een buitenlands kenteken, waarvoor een Nederlands kenteken is aangevraagd, naar het keuringstation van de RDW moet.

De ééndagskentekens zijn als volgt samengesteld: Z-00-01 t/m Z-99-99 of L-00-01 t/m L-99-99 Het kenteken is slechts geldig op de vooraf –en op het kentekenbewijs opgenomen – vastgestelde datum, waarop de rit naar het keuringstation zal plaatsvinden. Het kenteken wordt aangemeld bij de RDW.

De verzekerde moet zelf zorgen voor de kentekenplaten. Er wordt geen groenekaart (Internationaal Verzekerings Bewijs afgegeven omdat er uitsluitend dekking in Nederland wordt gegeven. 

Let op: Dekking is alleen mogelijk voor de eerstkomende werkdag indien de aanvraag voor 17:00 op een werkdag door ons is ontvangen en betaald. Aanvragen op Zaterdag of Zondag zijn dus mogelijk voor minimaal de Dinsdag. 

Wij kunnen de volgende ééndagsdekkingen aanbieden:

Voor de aanvraag hebben wij nodig:

  • NAW gegevens ( Naam, adres van de bestuurder / eigenaar van de auto ) 
  • Kopie van het ééndags-kentekenbewijs via de e-mail.
  • Kenteken kunt u online aanvragen via de RDW.
  • Het kentekennummer van het eendagskenteken moet met zwarte letters op een plaat met witte ondergrond worden geplaatst. Dit hoeft geen originele kentekenplaat te zijn. De precieze voorwaarden die aan de kentekenplaat hiervoor gesteld worden vind je in de begleidende brief bij het eendagskenteken. Met de juiste maten in acht nemend mag je een wit stuk karton nemen en daar met een zwarte marker het kenteken op schrijven.
  • Dekking alleen: WA dekking.